Sosyolojinin İlkeleri İletişim Yayınevi ücretsiz indir

Sosyolojinin İlkeleri İletişim Yayınevi ücretsiz e-kitap indir

Yazar :

Sosyolojinin İlkeleri Henri Mendras, kökenleri Eski Yunan kültürüne kadar götürülse de, aslında 18. ve 19. yüzyıl felsefesinden doğan sosyolojinin günümüzdeki önemli düşünürlerinden gasper. Sosyolojiye giriş niteliği taşıyan bu kitap, temel sosyolojik kavramları akıcı ve basit bir dile anlatmasının yanı sıra, sosyolojiye yön veren Durkheim, Weber, Marx gibi önemli düşünürlerin temel kuramlarını, öğrencileri düşünerek kolay anlaşılır bir üslûp ve akıcılıkla ele alıyor. Yazar, çalışmasını ampirik araştırmaların getirdiği yeniliklerle, son yılara damga vuran teorik ve metodolojik değişimlerle, yakın tarihli çalışmalara verdiği referanslarla zenginleştiriyor: Kadın/erkek, kentli/köylü, kültür/medeniyet, sanayi toplumu/köylü toplumu gibi karşılaştırmaların yanında, normlar, sınıflar, sapma, aile, bürokrasi gibi sosyolojik kavramları bilimsel temelere dayanarak inceliyor. Bir yandan prosecuting attorney, satır aralarında, bir sosyolog adayının kendini bu mesleğe nasıl hazırlayacağına, nelere dikat edeceğine dair ipuçları veriyor. Sosyolojinin İlkeleri, içerdiği kavram zenginliği, kolay anlaşılır dili ve açıklayıcı örnekleriyle başta sosyoloji öğrencileri olmak üzere, sosyolojiyle ilgilenen herkes için son derece faydalı bir giriş kitabı ve kaynak niteliği taşıyor.

Sosyolojinin İlkeleri İletişim Yayınevi kitap indir bedava

  • Yazar:
  • Yayımcı: İLETİŞİM YAYINLARI
  • Yayın tarihi:
  • kapak:
  • Dil:
  • ISBN-10:
  • ISBN-13:
  • boyutlar: Normal Boy
  • Ağırlık:
  • Ciltli:
  • Dizi:
  • sınıf:
  • Yaş:
  • Yazar:
  • Fiyat: 31,00 TL

Kitap eleştirileri

Sosyolojinin İlkeleri

carmendowling

Bazı sosyal hareketlerin nasıl başladığını ve küresel düzeyde etkilerinin ne olduğunu merak ettiyseniz yazar Clay Shirky kitabında bu yeni hareketlerin birkaç yeni çevrimiçi sosyal araç yardımıyla nasıl başlatıldığını açıklıyor. Yeni sosyal medya araçlarının kullanımı, bireylerin günler veya aylar içinde değil, şimdi dakikalar hatta saatler içinde benzer ilgi alanlarına sahip kişileri bir araya getirmelerini sağlar. Yeni toplumsal hareketler, eskiden aylar süren zamandan daha hızlı bir oranda değişim yaratabilir. Twitter, Facebook, Meetup, Myspace, vb. Gelmeden önce, herhangi biri birisinin seçilmesini veya bir ürünle ilgili bir şeyi değiştirmesi için bir şirket edinmek isterse, bir lobi işletmesi veya organizasyonu kurmak ve benzer zevklere ve endişelere sahip insanları işe almak zorunda kaldılar. . Broşür basmak ve insanların zamanını kullanmak nedeniyle ilgili işlem maliyetleri muazzamdı, ancak şimdi bir grup çevrimiçi olarak kurabilirsiniz ve birkaç dakika içinde aynı şeyi yapmak isteyen istekli bireyler grubunuz var, hangi şirketler veya kongre üyesi görmezden gelemez. Bu düşük sosyal maliyetler ve işlem maliyetleri sosyal devrimlerin başlamasına yardımcı oldu, şirketleri uygulamalarını ve ürünlerini değiştirmeye zorladı ve hatta dini örgütlerde değişiklik yarattı. Yazar, bu çabaların gerçekleşmesi için üç kurala ihtiyacınız olduğunu ve bu kuralların, hizmetinizle ilgili sunduğunuz şeylerin, hizmetinizin sağladığı sosyal araçların ve bir hizmetin söz konusu olduğunu bilerek grupların onayı olmadan değişmez. Tüm bu yeni sosyal araçlar, daha önce hiç küresel düzeyde ortaya çıkmamış olan yeni bir davranış biçimini sağladı. Bu kitap, bu sosyal araçları iyi ya da kötü olarak sizin yararınıza nasıl kullanacağınız ve dünyanın bu değişikliklerle nereye gittiğini anlamak hakkında ayrıntılara giriyor.

2020-01-13 00:27

sara_ather

Ian Mortimer'den bir başka 5 yıldızlı biyografi. Son zamanlarda 2004'te yayınlanan 'Mükemmel Kral'ı okudum ve şimdi 2003'te yayınlanan' En Büyük Hain'i yuttu. Böylece tarihin kronolojisine ve yazarların çalışmasına karşı çıktım. Ian Mortimer'ın iki kitabını yeterince tavsiye edemem. Güç açlığı haini olarak Roger Mortimer'in yüzyıllar boyunca ortaya çıkan resmin burada insanın çok sığ bir anlayışı olduğu gösterilmiştir. Mortimer, Edward II'nin ve onun 'favorilerinin', önce Piers Gaveston ve sonra Hugh Despenser'in yıkıcı saltanatına yakalanan feodal bir lorddu. Roger Mortimer'ın testosteron adrenelin, hayatı ve kariyerini herhangi bir Hollywood Errol Flynn karakterini yeniyor. Sadece bir baronun oğlu Bannockburn'da savaştı, Teğmen'e yükseldi ve İrlanda'daki Bruce hizasını yendi. Despenser'ın makineleri tarafından zorlanan bir isyancı oldu ve onunla birlikte Londra Kulesi'nde hapsedildi. Zamanla, bir baltanın nickinden önce, Fransa'da sürgün olmak için kaçtı. Edward'ın yabancı Kraliçe Isabella'nın sevgilisi olarak geri döner ve Fatih'ten bu yana İngiltere'nin ilk başarılı istilasını yönetir. Tüm bunlar yeterli değilse ... bu fantastik hikaye gerçekten kalktığı zaman, taciz edilen Edward II'nin hepsini yenmek için bir ortaçağ komplo teorisi ile! Gizli gerçekler, Berkeley Şatosu'nda ve sonrasında olanların kronik kayıtlarına ilişkin olarak okuyucudan önce ustalıkla ortaya konmuştur. Son doruk, Roger Mortimer'in Catch 22'de yakalanmasıyla birlikte gelir. Edward III'ün koruyucusu olarak hükümetin merkezindeki tutuşundan vazgeçilemez, iktidarın dizginlerine, Kraliçesine ve sırlarına yapışmak için daha da umutsuzca savaşır. Belki Ian Mortimers'a iki kitabı doğru sırada okumalıydım. Her iki durumda da, ikisi de zorlayıcı, aldatıcı sayfa çeviricilerdir.

2020-01-02 19:45

Kitap başlığı

Boyut

bağlantı

Sosyolojinin İlkeleri okumak itibaren EasyFiles

4.3 mb. indir kitap

Sosyolojinin İlkeleri indir itibaren OpenShare

5.7 mb. indir ücretsiz

Sosyolojinin İlkeleri indir itibaren WeUpload

5.7 mb. okumak kitap

Sosyolojinin İlkeleri indir itibaren LiquidFile

4.5 mb. indir

Sosyolojinin İlkeleri İletişim Yayınevi kitap indir bedava

Kitap başlığı

Boyut

bağlantı

Sosyolojinin İlkeleri okumak içinde djvu

5.6 mb. indir DjVu

Sosyolojinin İlkeleri indir içinde pdf

3.8 mb. indir pdf

Sosyolojinin İlkeleri indir içinde odf

3.4 mb. indir ODF

Sosyolojinin İlkeleri indir içinde epub

3.4 mb. indir ePub

İlgili kitaplar

İkircikli Biricik-İlhami Algör

Yazar: İletişim Yayınevi

...

Miguel-Alfredo Gomez Cerda

Yazar: İletişim Yayınevi

Miguel-Alfredo Gomez Cerda Miguel’in herkesinki gibi, sıradan bir hayatı vardı: Okul sonrası arkadaşlarıyla spor sahasında buluşup maç yapıyor, akşamları televizyon seyrediyor ya da video oyunu oynuyor, hafta sonlarıysa ane babasıyla alışveriş ...

Kum Kitabı - Jorge Luis Borges

Yazar: İletişim Yayınevi

Kum Kitabı - Jorge Luis Borges Kum Kitabı - Jorge Luis Borges Mitolojik kahramanların, büyülü olayların, fantastik mekânların iç içe geçtiği Kum Kitabı, Borges’in engin hayal gücünün ve edebi dehasının izini sürüyor. Esere adını veren “Kum K...