Pratik Düşünme Becerileri Eğitim Kiti (1 Kitap + 3 Materyal)
OKUL ÖNCESİ VE 1.SINIFLAR İÇİN UYGUNDUR.SET: KİTAP+3 FARKLI MATERYAL İÇERİR
ANE BABALARA VE ÖĞRETMENLERE
PRATİK DÜŞÜNME BECERİLERİ; öğrencilerin analitik düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlar. Bu etkinlik kitabında bazı öğretim materyaleri kulanılacaktır.
Etkinlik Kitabı ( 248 sayfa )
Analitik düşünme becerilerinin gelişimini desteklemek için kitapla birlikte öğretim materyaleri kulanılacaktır.
• Benzerlik ve farklılıkları belirleme
• Sıra ve örüntü oluşturma
• Özeliklere göre nesneleri sınıflandırma
• Analojiler oluşturma
Etkinliklerin üzerinde yazan yönergeler, etkinlikler hakında öğretmenlere verilmiş kısa bir özetir.Etkinliklerin geleneksel kağıt kalem etkinlikleri olmadığının anlaşılması önemlidir.
Öğretim Materyaleri
PRATİK DÜŞÜNME BECERİLERİ kitabında Analitik düşünmeye dayalı etkinliklerde üç farklı materyal kulanılacaktır. Bunlar; örüntü blokları, nitelik blokları ve küplerdir. Öğrenciler bu materyaleri, nesneler ve figürler arasındaki ilişkileri analiz etme becerilerine dayalı problem çözme etkinliklerinde kulanacaklardır.
Örüntü blokları standart boyuta altı farklı şekil ve renkten
oluşur: Üçgen, yamuk, altıgen, kare, geniş eşkenar dörtgen, uzun eşkenar
dörtgendir.
Etkinlik 1 ve 2’de bu şekileri görebilirsiniz.
Küpler plastik bağlantı küpleridir. Etkinlik 5 ve 6’da örnekleri
görebilirsiniz. Setler içerisinde 10 farklı renk bulunur.
Nitelik blokları 5 farklı şekil (üçgen, kare, dikdörtgen, daire ve
altıgen), üç farklı renk (kırmızı, mavi, sarı), 2 farklı büyüklük (büyük
ve küçük) ve iki farklı kalınlık (kalın ve ince). Küçük şekilere
örnekler etkinlik 3 ve 4’te; büyük şekilere örnekler etkinlik
159-16’da bulunmaktadır.
Amaçlar
KÜPLERİ kulanma: 1. Eşleşen figürleri oluşturma
2. Figürlerle resimleri eşleştirme
Materyaler:
Her gruptaki altı öğrenci için • Bir adet KÜP seti
Her öğrenci için • Etkinlik 17-18
• Boya kalemleri
Öğretmen Klavuzu:
Bu etkinlik bir önceki derste NİTELİK BLOKLARI ile yapılan etkinliğin KÜPLER ile geliştirilmişidir. Figürleri karşılaştırma ve eşleştirme etkinliğine devam edilmektedir. Öğrenciler, figürlerin taralı şekilerle neden eşleşmediklerini açıklamaları için cesaretlendirilmelidirler. Tartışmada birçok küpün kulanıldığı veya konumlarının uygun olduğu vurgulanmalıdır. Bazı figürler için beşten fazla küp gerekli olduğu için renk seçimi önemlidir.
Sınıf Etkinliği:
Öğrencilerden küp setleri arasından 5 adet aynı renk KÜP seçmelerini isteyin. Beş küpü birleştirip uzun bir figür oluşturduktan sonra, bu beş küple farklı figürler oluşturmalarını söyleyin. Öğrencilerin oluşturdukları figürleri karşılaştırmalarına izin verin ve oluşturulan aynı fügürleri eşleştirin. Bu etkinliği dört ve altı küple tekrar deneyin.
17. etkinliği açtığınızda, öğrencilerin aynı renkteki küplerden sayfanın üstündeki taralı şekli oluşturmalarını ve oluşturdukları figürle eşleşen diğer resimleri bulmalarını belirtin (Bu etkinlikte üç doğru seçenek vardır). Öğrenciler cevaplarının doğru olduğunu ispatlamak için oluşturdukları figürleri resimlerin üzerine yerleştirebilir. Eşleştirdikleri resimleri, küplerin rengine boyatın. Eşleşen bütün şekileri bulduktan sonra, geri kalan resimlerin neden eşleşmediklerini açıklamalarına izin verin. Benzer şekilde etkinlik 18’i uygulayın.
düşünme becerileri eğitimi,düşünme becerileri kps,düşünme becerileri nelerdir,düşünme becerileri kitapları,düşünme becerileri makaleleri,düşünme becerileri eğitim seti,düşünme becerileri pdf,düşünme becerileri seti