Arabuluculuk Sürecinde Taraf Vekilliği (Kapak Değişebilir) Selda Çil ücretsiz indir

Arabuluculuk Sürecinde Taraf Vekilliği (Kapak Değişebilir) Selda Çil ücretsiz e-kitap indir

Yazar :

Arabuluculuk, kökleri insanlığın ilk çağlarına dayanmakla birlikte yakın geçmişe dek insanlar arasında gayri resmi bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olarak uygulanmıştır. Mahkeme yargısının hakim eliyle uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmakla birlikte taraflar arasındaki duygusal çekişme ve husumeti tamamen sona erdirememesi, yakın geçmişten başlayarak tüm dünyada arabuluculuğun yasal temellere oturtulmasını ve devletler tarafından desteklenerek uygulanmaya başlamasını sağlamıştır. Ülkemiz de dünyadaki bu gelişmeye ayak uydurmuş ve halk arasında yüzyıllardır sözlü olarak yapılan arabuluculuğu yasal temellere oturtarak devlet desteği ve katkısıyla yaygınlaştırma yönünde çaba sarf etmiş ve etmektedir. Arabuluculuk süreci iradi ve görüşmelere katılma, karar verme gibi birçok hususta arabulucunun müdahalesini içermeyen bir süreçtir. Sürecin adı arabuluculuk, sürecin süjelerinden birinin de arabulucu olması nedeniyle literatürde arabuluculuk süreci çoğunlukla “arabulucu” süjesi üzerinden işlenmekte ve irdelenmektedir. Bununla birlikte sürecin başlamasını ve görüşmelere aktif katılım sağlayarak devamını, yürütülmesini sağlayan ve nihayette uyuşmazlık ve sürecin akıbeti hakkında bir karara varanlar, uyuşmazlığın taraflarıdır. Uyuşmazlığın taraflarının sürece, süreç hakkında bilgi sahibi olarak, tarafların uyuşmazlıktaki konum ve durumlarını bilerek, gerektiğinde hukuki yardım alarak katılması, arabuluculuğun gelişimini, doğru uygulanmasını ve yaygınlaşmasını sağlayacak en önemli etkenlerdendir. Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Anabilim Dalı Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku bilim dalında yüksek lisans tezi olarak kabul edilen bu çalışmada, arabuluculuk kurumu, “taraf” ve özellikle “taraf vekili” süjesi yönünden incelenmiştir. Çalışmanın amacı, arabuluculuk kurumuna “taraf” ve “taraf vekili” perspektifinden bakmak, uyuşmazlık taraflarının süreçte arz ettiği önemi belirginleştirmek ve avukatlığın arabuluculuk sürecindeki yeri ile sürece entegrasyonunu, özellikle uyuşmazlığın taraflarının bu denli ciddi biçimde hakim olarak sonucunu belirledikleri arabuluculuk sürecinde bir avukatın hukuki yardımından faydalanmalarının ihtiva ettiği önemi göstermektir. Arabuluculuğun uyuşmazlık taraflarına sağladığı “kendi kararını verebilme” imkanı, tarafların dava sürecindekinden çok daha fazla hukuki yardıma ihtiyaç duyduklarının belirgin bir göstergesidir. Çalışmada avukatların ve avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımın, sürecin tüm süjelerine, sürece ve arabuluculuğun yaygınlaşmasına sağlayacağı katkılar da dolaylı yoldan gösterilmiştir. Ürünün baskısı görseldeki ile farklılık gösterebilir. Daha az göster

Arabuluculuk Sürecinde Taraf Vekilliği (Kapak Değişebilir) Selda Çil kitap indir bedava

  • Yazar:
  • Yayımcı: Adalet Yayınevi
  • Yayın tarihi:
  • kapak:
  • Dil: Türkçe
  • ISBN-10:
  • ISBN-13:
  • boyutlar:
  • Ağırlık:
  • Ciltli:231 sayfa
  • Dizi:
  • sınıf:
  • Yaş:
  • Yazar:
  • Fiyat:

Kitap eleştirileri

Arabuluculuk Sürecinde Taraf Vekilliği (Kapak Değişebilir)

engyasser

My favorite part of this book was hearing about how they used different materials. The "hard times" part of the book doesn't come across in a complaining tone, but just subtly reminds us of just how much excess we have and even if we aren't living in luxury, how much stuff we accumulate. It makes you reflect on your own consumption habits when you read about a family cutting up old worn out bed sheets to make bandages.

2022-11-14 14:18

karthikkeyan

I've just started reading as many mystery books as I can after years of limiting myself to sci-fi and fantasy. I've read some Agatha Christie, Sue Grafton, Sara Paretsky, and a few others, and my overall thoughts on this book are very positive. I really enjoyed this mystery -- Anna Pigeon is a very convincing city-girl gone solitary park ranger, and the setting of this particular book was fantastically described. I really felt like I was hiking with Anna. Nevada Barr throws in occasional quotable quote, too, which puts her above the Graftons and Paretskys I've read so far. The overall mystery was not obvious, but definitely guessable, and the message in the end was clear (and one that I support) against animal hunting. I'm sure my living in New Mexico right next to this park that is the setting of Track of the Cat helped me enjoy the vivid description. I'll have to wait until I read more to decide if Barr belongs with the same greatness that is Tony Hillerman, but I'm pretty certain she does.

2022-11-14 14:14

mein3m

I get the feeling that in order to understand this book I should have read other books by this author. Although this is the first in what is probably another series, it is confusing and I feel as if there was another book I should have read before this one. The characters don't interest me enough for me to even want to try reading past page 15 (where I stoppped). Also, the incest theme doesn't really work for me either. I'm not prudish about sex and etc. in a book, but I just didn't see the point of any of it. I will avoid this author in the future.

2022-11-14 13:48

Kitap başlığı

Boyut

bağlantı

Arabuluculuk Sürecinde Taraf Vekilliği (Kapak Değişebilir) okumak itibaren EasyFiles

4.2 mb. indir kitap

Arabuluculuk Sürecinde Taraf Vekilliği (Kapak Değişebilir) indir itibaren OpenShare

4.7 mb. indir ücretsiz

Arabuluculuk Sürecinde Taraf Vekilliği (Kapak Değişebilir) indir itibaren WeUpload

3.5 mb. okumak kitap

Arabuluculuk Sürecinde Taraf Vekilliği (Kapak Değişebilir) indir itibaren LiquidFile

5.7 mb. indir

Arabuluculuk Sürecinde Taraf Vekilliği (Kapak Değişebilir) Selda Çil kitap indir bedava

Kitap başlığı

Boyut

bağlantı

Arabuluculuk Sürecinde Taraf Vekilliği (Kapak Değişebilir) okumak içinde djvu

5.8 mb. indir DjVu

Arabuluculuk Sürecinde Taraf Vekilliği (Kapak Değişebilir) indir içinde pdf

5.8 mb. indir pdf

Arabuluculuk Sürecinde Taraf Vekilliği (Kapak Değişebilir) indir içinde odf

4.5 mb. indir ODF

Arabuluculuk Sürecinde Taraf Vekilliği (Kapak Değişebilir) indir içinde epub

4.5 mb. indir ePub

İlgili kitaplar