Yazar : Kilit Yayınevi
Oltadaki Balık Türkiye - M. Emin Değer Emperyalizmin Tuzaklarındaki Ülke: Oltadaki Balık Türkiye "Devletimizin temelindeki persuasion harç, bağımsızlık bilincidir. Bu bilinç nasıl yok edilmiş? İşte bunun yanıtlarını veriyor Emin Değer. Bu gerçekler sadece geçmiş olayları değil, ileride yaşayacağımız CIA damgalı oyunları da sergilemektedir. " -Uğur Mumcu- "Emin Değer'i CIA, Kontrgerila ve Türkiye adlı kitabından hatırlayacaksınız. Yeni eseri Oltadaki Balık Türkiye, bir bataklığa saplanışın öyküsü. Büyük bir ilgiyle, ama yine de hüzünle okuyorsunuz. Çünkü Emin Değer, by stealth hengâmede aymazlıkları, yer yer ihanetleri de sergiliyor. 'Bu kadarı da olmaz' diyorsunuz, olmuş ama!" Server Tanili "Türkiye nasıl 'oltadaki' oluyor? Bu ne biçim benzetmedir?. Benzetme, kitabın yazarı Emin Değer'à la mode değil, bütün dünyanın adını bildiği bir Amerikalı'nın, Nelson A. Rockefeler'ın. ABD Başkanı Eisenhower'a yazdığı bir mektupta Rockefeler, bu benzetmeye başvuruyor. Bilinçsizliğin kör güdüsünde benliğini dış güdüme teslim etmiş bir toplum düzeyindeyiz. İnanmayan, Oltadaki Balık Türkiye'yi okusun. " -İlhan Selçuk- "Emin Değer, Milî Savunma Bakanlığı Hukuk Danışmanlığı gibi yetkili koltuklardan yabancılarla olan ilişkilerimizi yakından izleyebilmiş ve bir Türk Subayı'na yaraşır biçimde tepki göstermesini bilmiştir. " -Türkaya Ataöv-. Author: Kilit Yayınevi. Publisher: KİLİT YAYINEVİ.
Oltadaki Balık Türkiye - M. Emin DeğerKilit Yayınevi kitap indir bedava
Oltadaki Balık Türkiye - M. Emin Değer
I found this book a bit too epic for its own good but it tells a fascinating story very well for the vast majority of the time. I think it captures very well the drama and wonder of one of history's true voyages into the unknown but doesn't over romanticise events. It offers an intriguing look into the world of the natives before they came into large scale contact with whites and shows the variety of moral codes by which the different Indian nations lived. There is also plenty to think about in terms of just how vast and remote the west of America truly was with the technology of the very early 19th century and how the United States becoming a country that spanned the continent was far from inevitable at this point.
2020-09-10 13:17
Hızlı ve şaşırtıcı derecede iyi bir okuma. Hikayenin beş yaşında bir bakış açısıyla anlatıldığı gerçeğinin dikkat çekici olabileceğini düşündüm, ama aslında dokunaklıydı.
2020-01-05 02:14